Noaberpad 3

3 dagen: Nieuweschans naar Bourtange, 49/59/67 km

Vanaf het beginpunt van het Noaberpad voert dit speciale arrangement je in drie dagen over de fraaie zand en klei gronden van Oost Groningen: voor velen een onverwacht prachtig gebied! Door historische vestingstadjes en Natuurmonument Stroomdal Ruiten Aa.

Op de eerste dag wandel je van Nieuweschans naar de vesting Oudeschans. Over het schapendijkje langs de het “Vereenigd - of BL Tijdenskanaal”, door “Bovenlanden” en “Binnenlanden” (11 km). In Oudeschans kun je de wandeling maken over de schitterend gerestaureerde wallen van de vesting (4 km).

Op deze plaats werd door Graaf Willem Lodewijk van Nassau met zijn vloot van 150 schepen en 2200 man, een schans gebouwd in 1593 (80 -jarige oorlog). Om Groningen te bevrijden van de Spanjaarden. De bouw van de schans maakte zoveel indruk op de vijand, dat die zonder verdere strijd naar het zuiden vertrok!

Je ontvangt de nieuwe fraaie brochure met routebeschrijving van de Stichting Vesting Oudeschans.

Dag 2 brengt je naar Wedde, langs de Westerwoldsche Aa, via de natuurgebieden Vriescheloër Vennen en Weddermarke (22 km). Op deze dag is een extra lus mogelijk, waardoor de wandelafstand 27 km wordt. Ook is het mogelijk om de route iets in te korten tot ca. 16 km.

De 3e dag kom je langs Huis te Wedde en door het museumdorpje Smeerling (Theehuis Natuurmonumenten). Over glooiende en boomrijke zandgronden langs de Ruiten Aa kom je aan in de schilderachtige vesting Bourtange (22 km). Ook op deze dag is een extra lus mogelijk, waardoor de wandelafstand 25 km wordt. In Bourtange is de aansluitende rondwandeling beslist de moeite waard!

Je overnacht in een comfortabele B&B .

De prijs van dit speciale arrangement is slechts € 209,00 per persoon, bij deelname van 2 personen, (de eenpersoonstoeslag is € 89,00).

Dit is inclusief:

- Drie wandeldagen en twee overnachtingen

-
Comfortabele kamers met bad/douche en toilet

-
Tweemaal ontbijt

-
Tweemaal diner

-
Lunchpakket op dag 2 en 3

-
(Taxi) Vervoer van/naar Nieuweschans/Weddermeer

-
(Taxi) Vervoer op dag 3 terug naar Vlagtwedde

-
De gids van het Noaberpad, LAW 10 (1 gids per 2/3 pers.)

-
Brochure historische wandeling Oudeschans

-
Boekingskosten en BTW

-
Informatie over aansluitend vervoer van en naar Oudeschans, parkeren aldaar, etc..

Verlenging met extra overnachting met ontbijt en diner bedraagt € 74,50 p.p.p.n.

Dit arrangement is ook te wandelen met hond.