Noaberpad 7

5 dagen: Winterswijk naar Emmerich, 101 km

Een schitterende tocht! Met heel veel afwisselend landschap. Het pad loopt hele stukken door Duitsland. Bossen, coulisselandschap, schitterende veengebieden en nauwelijks gerepte beken, wisselen elkaar af. Aan het eind van het traject wandelt u langs de Rijn, die daar (bij Emmerich/ Lobith) 500 meter breed is en intensief scheepvaart verkeer heeft: op een andere manier is dat óók heel indrukwekkend!

 

Op de aankomstdag wandelt u van Oeding naar Winterswijk door de natuurgebieden ten zuiden van Winterswijk en ontmoet u de “Borkener Bahn”, een vroegere spoorweg uit de glorietijd van de textiel, nu een toevluchtsoord voor planten en dieren. (13 km).

 

Dag 2 voert u naar Bocholt via het Schlangenbusch en het Bocholter Wald. Onderweg passeert u de prachtige buitenplaats Haus Diepenbrock (23 km).

Op de 3e dag gaat u van Bocholt naar Isselburg/Anholt onder andere langs de Aa Strang en de Wolfstrang. U komt bij het zeer indrukwekkende Wasserschloss Anholt, beslist een bezoek waard! (ca. 20 km).

Dag 4 voert u via Duits bosgebied naar Gendringen en door het mooiste Achterhoeks cultuurland naar Zeddam. (ca. 23 km).

Op de 5e dag wandelt u door het prachtige natuurgebied Montferland naar ‘s Heerenberg met Nederlands grootste burcht Huis Berghen. U klimt naar de stiftkerk (Drususbron!) van het fraai gelegen Hoch Elten. Verder gaat de tocht van Elten over veldwegen via Spijk, langs de Rijnoever naar Emmerich (22 km). Als u wilt kunt u met een 6e dag verlengen om naar Kleve te wandelen, het eindpunt van het Noaberpad! (ca. 11 km)

De prijs van dit 5- daagse arrangement bedraagt € 369,00 per persoon, bij deelname van 2 personen, (de eenpersoonstoeslag is € 159,00).

Deze prijs is inclusief:

- Vijf wandeldagen en vier overnachtingen

- Kamers met bad/douche en toilet

- Viermaal ontbijt

- Driemaal 3 -gangen diner

- Lunchpakketten op dag 2 t/m 5

- Bagagevervoer

- De gids van het Noaberpad, LAW 10 (1 gids per 2/3 pers.)

- Boekingskosten en BTW