Veluwe zwerfpad 1

3 dagen: 3 Rondwandelingen vanuit Otterlo over het Nationale Park De Hoge Veluwe, 40 km

De Veluwe is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland. Hier kunt u eindeloos zwerven over kronkelende heidepaadjes en door weelderige bossen van het Nationale Park De Hoge Veluwe. Oog in oog, op veilige afstand, met wilde zwijnen of moeflons.

Dit driedaagse arrangement door het Nationale Park De Hoge Veluwe voert u vanuit Otterlo door het grillige jeneverbessenbos, het Deelense Zand, het ven de IJzeren Man. Ook kunt u het Kröller - Müller museum bezoeken en het jachthuis Sint Hubertus, ontworpen door Berlage. U ontdekt waar het echtpaar Kröller – Müller hun plannen voor een grandioze entree tot het park slechts gedeeltelijk heeft kunnen uitvoeren. Op die beoogde plaats ontdekt u een groots kunstwerk van de befaamde Henry Moore.

U wandelt totaal ongeveer 40 kilometer. Dagelijks maakt u een korte (witte) fietstocht naar begin- of eindpunt.

De eerste dag (circa 14 kilometer) wandelt u vanuit Otterlo door het jeneverbesreservaat, een van de wonderlijkste plekken op de Veluwe, over het Oud - Reemsterzand en langs de 17e eeuwse heide ontginningen van de Kemperberg, naar Rijzenburg.

Op de tweede dag (circa 13 kilometer) gaat de tocht van Rijzenburg naar Hoenderloo. Langs de Reinouthoeve en de vennen IJzeren Man en Deelense Was, waar vroeger de schapen werden gewassen. Ook kunt u een kijkje nemen bij de Gietense Flessen.

Dag drie (circa 13 kilometer) wandelt u opnieuw door het Nationale Park De Hoge Veluwe langs De Zwarte Berg, het indrukwekkende Jachthuis Sint Hubertus en het Kröller - Müller Museum en verschillende wildobservatieposten.

Dit luxe arrangement kost slechts € 319,00 per persoon, bij deelname van 2 personen. (Eenpersoonstoeslag € 89,50).

Deze prijs is inclusief:

- Drie wandeldagen

- Twee overnachtingen in kamer, eigen douche/toilet en tv

- Tweemaal ontbijt

- Tweemaal 3 - gangen keuze diner

- Toegang Nationaal Park

- De gids van het Veluwe Zwerfpad (1 gids per 2/3 pers.)

- Boekingskosten en BTW

De accommodatie is zeer gunstig gelegen ten opzichte van het Nationale Park en het centrum van Otterlo.

Dit arrangement is ook te wandelen met hond.